Skolan
École Ducasse
Den franska kock- och konditorskolan École Ducasse har snabbt fått ett världsledande rykte för kockutbildning och konditorutbildning. Med campus i Paris samt i Yssingeaux i Haute-Loire regionen studerar du i hjärtat av fransk kulinarisk matlagningskonst och fransk pâtisserie.
École Ducasse grundades 1999 av den franske stjärnkocken Alain Ducasse och räknas idag som en av världens främsta skolor för praktisk utbildning till kulinarisk kock samt konditorutbildning med inriktning på french patisserie.
Utbildningarna utvecklar dig inom fransk och internationell matlagning och patisserie. Du lär dig praktisk teknik, samt förvärvarar färdigheter inom ledarskap och entreprenörskap, idealiskt för dig eftersträvar en yrkeskarriär inom lyxsegmentet av hospitality, mat och dryck och konditorivaror.
Programmen varvar praktisk undervisning med betalda internationella praktikterminer – du får möjlighet att arbeta på några av världens främsta restauranger och företag.
Studera till kock eller konditor på École Ducasse
École Ducasse grundades 1999 och är idag internationellt erkänd och väletablerad bland världens främsta kock- och konditorskolor. Skolan grundades av den ikoniska kocken Alain Ducasse vars vision och energi ligger till grund för skolans filosofi och expertis.
De kompletta och gedigna programmen utbildar studenter från hela världen till att bli nästa generations nyckelpersoner inom internationell gastronomi.
École Ducasse är en del av Sommet Education som är en världsledande utbildare inom hotel management och besöksnäring och även inkluderar hotellskolorna Les Roches och Glion.
Förvandla din passion till en karriär
Kockskolans grundare, den prisbelönade och ikoniska franska kocken Alain Ducasse blev 2005 den första kock som belönades med 3 Michelin-stjärnor för tre olika restauranger samtidigt. Alain Ducasse står nu i spetsen för mer än trettio berömda etablissemang över hela världen.
Som kock har Alain Ducasse uppnått ett globalt rykte genom att aldrig nöja sig med det näst bästa. École Ducasse följer samma mål när det gäller undervisningskvaliteten och är idag en etablerad referenspunkt för excellens inom kulinarisk utbildning.
På kock- och konditorkolan undervisar världskända kockar och konditorer och andra experter inom besöksnäring. Lärarna är passionerade och högt kvalificerade proffs som vet att en effektiv utbildning kräver ett personligt tillvägagångssätt.
Undervisning sker i små klasser vilket gör att du har alla möjligheter att dra maximal nytta av intensiv praktisk träning och master classes.
Utbildningarna ger en stark social erfarenhet och stimulerar teamwork och ömsesidigt stöd, viktiga färdigheter inom yrkesområdet.
Internationell praktik ingår i utbildningen
Tre stycken 24-veckors professionella praktikperioder är väsentliga komponenter i kandidatprogrammen. Genom att arbeta i en verklig mat- och dryckesmiljö får du möjligheten att uppleva alla slags praktiska och operativa utmaningar, något som du aldrig kan lära dig i ett klassrum.
De professionella praktikplatserna erbjuds på restauranger och kök i världsklass, bl.a på välrenommerade etablissemang som
- Ducasse Paris
- Potel et Chabot
- Guy Savoy
- Dorchester Collection
- Maison Pic
École Ducasse Paris Campus
Det nya flaggskeppscampuset École Ducasse Paris är ett specialbyggt komplex på 5 000 kvm i Meudon – en välbärgad parisisk förort bara 10 km från hjärtat av Frankrikes huvudstad. Meudon ligger inbäddat på stranden av floden Seine och har varit hem för ett antal berömda konstnärer, bl.a skulptören Auguste Rodin.
Det nya campuset är ett toppmodernt centrum för kulinarisk utbildning. Här finns bl.a sex tekniska kök, tre konditorier, ett bageri/konditori, ett sensoriskt analysrum, en kunskapscenter, en restaurang öppen för allmänheten samt en butik. I enlighet med kocken Alain Ducasses filosofi om lokala råvaror, finns även egen grönsaksodling och egna örtagårdar på campus.
Konditor och kockutbildning i Paris
École Ducasse ger dig tillgång till ljusets stad – Paris, som är den perfekta platsen för att uppleva fransk art de vivre och fördjupa sig i de kulinariska konsterna.
Paris är centrum för internationell gastronomi och under kockutbildningen kommer du att dra nytta av stadens överflödande energi och extraordinära professionella miljö. Du får unik branschkännedom samtidigt som du tar del av alla nya gastronomiska trender. Oavsett hur mycket tid du spenderar i Paris så finns det alltid mer att lära…
École Ducasse – École Nationale Supérieure de Pâtisserie
École Ducasse andra campus är École Nationale Supérieure de Pâtisserie, som ligger nära Lyon och grundades 1984. École Nationale Supérieure de Pâtisserie är en referensskola i Frankrike och även internationellt för yrkesutbildning inom konditorivaror, bageri, choklad, konfektyr och glass.
Den berömda skolan är inrymd i en slottsbyggnad, Château de Montbarnier, där tradition och historiskt arv kombineras med moderna faciliteter. Konditorskolan erbjuder en varm och välkomnande atmosfär och är varje år värd för ett antal prestigefyllda kulinariska evenemang, bland annat urvalsomgångarna för tävlingen Meilleurs Ouvriers de France och Festival National des Croquembouches.
École Nationale Supérieure de Pâtisserie ligger i utkanten av den charmiga staden Yssingeaux, i Haute-Loire regionen nära den gastronomiska världshuvudstaden Lyon.
Konditorutbildning i Frankrike
Utbildningen till konditor på École Nationale Supérieure de Pâtisserie erbjuder en idealisk miljö för att fördjupa sig i den charmiga världen av konditorivaror och fransk patisserie. I den livliga lilla staden Yssingeaux kan du njuta av mer än tjugo olika restauranger, bagerier och konditorier och flera lokala bondemarknader.
Med sina spektakulära landskap och sin fridfulla atmosfär erbjuder regionen Auvergne-Rhônes Alpes mängder av möjligheter till aktiviteter och utomhussporter som t.ex vandring eller skidåkning. Regionen är välkänd för sin gastronomiska kultur och den emblematiska staden Lyon är en gastronomisk världshuvudstad som kommer att glädja dig med många fina kulinariska specialiteter.
Mer om École Ducasse på skolans webbsida här
Kurser
Utbildningar
Boende
Boende
École Ducasse har inga egna studentbostäder men erbjuder hjälp med boende bl.a på privata studentresidens.
Mer om studentboende på École Ducasse webbsida här
Priser & Datum
Terminsavgifter
STUDIN är officiell representant för École Ducasse och hjälper kostnadsfritt med information, studievägledning & ansökan.
Avgifterna betalas direkt till skolan.
Bachelor Culinary arts/ Bachelor French Pastry arts: 13 500 EURO / läsår
Övriga kostnader 4 000 EURO (år 1), 2 100 EUR (år 2 och 3)
Korta program: kontakta STUDIN
Application fee: 200 EURO
Registration fee: 1 000 EURO
CSN
Studierna berättigar till studiemedel från CSN.
Du kan ha lån och bidrag för uppehälle under hela utbildningstiden.
Du kan även ha lån för undervisningsavgifter samt för flygresa t o r och försäkring.
Stipendier
Skolan erbjuder stipendier, bl.a upp till 15 % i reducerade terminsavgifter under första läsåret på kandidatprogram / bachelor.
Kontakta STUDIN för mer information.
Startdatum
Möjlighet finns att starta 2 gånger per år: augusti och februari.
Vi tar emot ansökningar löpande och du kan anmäla dig för kursstarter långt i förväg.
Förkunskaper & Ansökan
Förkunskaper
Fullständig gymnasieexamen / högskolebehörighet.
Engelska
Om du har betyg C/VG eller högre i Engelska 5 & 6 / A & B behöver du inte göra engelskatest.
Annars krävs IELTS /TOEFL eller motsvarande engelskatest.
Studievägledning
STUDIN är officiell representant för École Ducasse och hjälper kostnadsfritt med information, studievägledning och ansökan.
Kontakta oss gärna för gratis för studievägledning!
Anmälan
Du anmäler dig genom att välja Ansök här på webbsidan. Vi kontaktar dig då och hjälper dig vidare!
Översättning av betyg
För ansökan till de universitet och skolor vi representerar kan vi utföra översättningar av svenska gymnasiebetyg till engelska. Om du önskar få dina gymnasiebetyg översatta så ange detta när du ansöker. Översättningskostnad 500 SEK.
Intresserad av École Ducasse ?
Kostnadsfritt, Icke bindande
Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.
Om du inte hör av oss, se efter i din skräppost / spam så vårt e-mail inte hamnat där.